Fikacykling


Upptäck naturen från cykel, utanför stadens asfalt, trafik och buller. Gör något roligt med ditt friskvårdsbidrag.

Vi vill dela med oss av glädjen i att uppleva naturen med cykel.


Pris 250:-

Max 8 deltagare per tillfälle.

Plats: Norra Borlänge. 

Hyra av cykel & hjälm: 250:-


I priset ingår:

Kaffe, te och smörgås.

Är ni ett gäng kompisar som vill prova på kontakta oss? 

Passar inte tid och plats? Kontakta oss.


Vill du 

Byta ut vandringskängorna mot cykel. Guidade kvällsturer för er som vill komma ut och njuta av lite härlig kvälls cykling. Har du ingen egen cykel rekommenderar jag att du hyr en av våra fatbikes för en riktigt rolig upplevelse. (Hyra 250kr inkl hjälm) Det här är turen för dig som vill prova på, eller kanske hitta ett nytt sätt att röra sig på.
Vi förväntar oss inte att du har fysik som en motions eller tävlings cyklist. Ingen backe eller stig är svårare än att man kan kliva av och gå. Vi försöker såklart aktivt ta det i en takt som passar alla, målet är att det ska vara roligt.

Borlänge har mycket att bjuda på när det gäller cykling. Vi njuter av naturen, stannar och tar en fika.

Ingen backe eller stig är svårare än att man kan kliva av och gå. 


Några av de datum och platser vi kör på.


  • 2/5 Bysjörundan. Svårighet: Enkel 
  • 16/5 Norr Amsberg. Svårighet: Enkel med tekniska passager                                                                                           
  • 23/5 Gimms klack. Svårighet: Medel med uppförsbacke och  några tekniska passager.
  • 30/5 Tjärnaberget . Svårighet: Medel (samling Paradisbacken).


Du behöver själv ta med

Hjälm (ett krav, går att hyra av oss), någon typ av MTB (lite grövre mönstrade däck, fungerande bromsar och växlar, smord kedja).


Rekommenderad klädsel:

Någon form av träningskläder, ett underställ, en vind eller skaljacka kan vara skönt. Extra förstärkningsplagg och mössa kan vara skönt vid en fika paus.

Använd Inte bomull som suger upp fukt, torkar sakta och kyler. Funktionsmaterial är betydligt bättre och bekvämare.

Skor, ett par gamla gympaskor duger bra.


Innan du bokar

Även om vi gör vad vi kan för att genomföra aktiviteter på ett så säkert sätt som möjligt, finns alltid risken för olyckor, då vi ibland rör oss i potentiellt farliga miljöer. Det är därför av största vikt att du lyssnar till och följer guidens och ledarens instruktioner.

I vår utrustning har vi alltid med grundläggande första hjälpen. Det är även viktigt att du informerar oss om eventuella medicinska åkommor som tex epilepsi eller hjärt/kärlsjukdomar eller andra tidigare skador som kan påverkas av aktiviteterna.
Vid behov av personliga mediciner ansvarar man själv för att dessa finns med. Vi hjälper naturligtvis till med transport eller förvaring om det behövs. Alkohol och droger kan hämma så väl fysiska som psykiska förmågor och ledaren kommer att avvisa eller neka alla påverkade personer att delta i aktiviteter.

Du är själv ansvarig för eventuellt lånad eller hyrd utrustning, och kan komma att bli ersättningsskyldig vid skadad eller förlorad utrustning. Det är även viktigt att du har en personlig olycksfallsförsäkring som täcker den typ av aktivitet du är intresserad av.