Utveckla din paddling


Personligt anpassad utbildning

Kontakta oss för pris och önskemål om kurslängd och inehåll.

Kvällskurs, eller weekend? 

Max tre deltagare per kurstillfälle.

Plats: Västerdalälven Nås Björbo Dala-floda.


Vill du ta din paddling till nya nivåer

Innan kursen tar vi ett personligt samtal med alla deltagare och går igenom dina önskemål och sätter upp en personlig plan, max 3 deltagare per kurs. 


Vad behöver du för att ta dig till nästa nivå?

  • Säkerhet
  • Räddning
  • Faror i strömmande vatten
  • Kastlinan och dess användningsområden
  • Aktiv och passiv simteknik i strömmande vatten
  • Hydrologi (vågor valsar bakvatten) 
  • Linjeval i fors
  • Paddelteknik och taktik i fors. 


Vi varvar teori med praktik och ägnar stor del av tiden i och vid vattnet. 

Kursen passar dig som gått grundkursen eller lite mer erfarna paddlare som vill vidareutvecklas.På sträckan mellan Nås och Dala-Floda bjuder Västerdalälven på ett flertal forsar i varierande svårighet och det finns alltid något som funkar oavsett vattenflöde. 

Flera av dem bjuder på en påtaglig vildmarkskänsla. 

Vi lägger stor vikt vid att reka och kolla på linjer. Se skillnad mellan vågor och valsar. 

Teamarbete och strategier för att ta sig ner för forsen på ett säkert sätt.  


I priset ingår lån av all nödvändig utrustning såsom hjälm, flytväst och våtdräkt. Vi behöver därför veta din storlek så vi kan få med den rätta utrustningen. 


Du behöver själv ta med

Handuk, badkläder eller underställ att ha under våtdräkten.

Använd Inte bomull som suger upp fukt, torkar sakta och kyler.


Skor som tål att bli blöta när man kliver i och ur båten och sitter fast på foten. Vi kommer att både gå och röra oss i stenig terräng för att reka och diskutera olika linjer. Foppatofflor brukar vara ganska poppis men flyter ofta iväg på egen hand vid en eventuell simning och är inte ett bra alternativ. Ett par gamla gympaskor duger bra.


Innan du bokar

Även om vi gör vad vi kan för att genomföra aktiviteter på ett så säkert sätt som möjligt, finns alltid risken för olyckor, då vi ibland rör oss i potentiellt farliga miljöer. Det är därför av största vikt att du lyssnar till och följer guidens och ledarens instruktioner.

I vår utrustning har vi alltid med grundläggande första hjälpen. Men det är även viktigt att du informerar oss om eventuella medicinska åkommor som tex epilepsi eller hjärt/kärlsjukdomar eller andra tidigare skador som kan påverkas av aktiviteterna. Vid behov av personliga mediciner ansvarar man själv för att dessa finns med. Vi hjälper naturligtvis till med transport eller förvaring om det behövs. Alkohol och droger kan hämma så väl fysiska som psykiska förmågor och ledaren kommer att avvisa eller neka alla påverkade personer att delta i aktiviteter.

Du är själv ansvarig för eventuellt lånad eller hyrd utrustning, och kan komma att bli ersättningsskyldig vid skadad eller förlorad utrustning. Det är även viktigt att du har en personlig olycksfallsförsäkring som täcker den typ av aktivitet du är intresserad av.